MENY
KJØTT FRA KULLGRILLEN
Alt vårt kjøtt blir kullgrillet på ca. 450 grader for å oppnå den kjente Maillard effekten - karamellisert steke skorpe. Våre stykningsdeler er perfekte for å nyte selv eller for å dele, vi klassifiserer våre kjøttstykker i 3 kategorier. Skalaen går fra 1-12.
Indrefilet 180g / 250g, Black Angus - Argentina
385,-/495,-
Marmorering 5/12 Mørhet 10/12 Smaksintensitet 5/12
Pepperbiff av indrefilet 180g / 250g, Black Angus - Argentina
385,-/495,-
Marmorering 5/12 Mørhet 10/12 Smaksintensitet 6/12
Chateaubriand 400g, Black Angus - Argentina
765,-
Marmorering 5/12 Mørhet 10/12 Smaksintensitet 5/12Indrefilet av storfe fra den tykkeste og beste delen av fileten.
Helgrillet indrefilet ca. 1,6 kg Black Angus - Argentina
2600,-
Marmorering 5/12 Mørhet 10/12 Smaksintensitet 5/12Indrefile som er grillet hel og passer perfekt som deling for et større selskap.
Entrecôte 250g, Black Angus – Rogaland, Norge
335,-
Marmorering 6/12 Mørhet 6/12 Smaksintensitet 7/12
Entrecôte 250g, Norsk Rødt Fe - Trøndelag, Norge
410,-
Marmorering 8/12 Mørhet 8/12 Smaksintensitet 8/12 Norsk gressforet storfe, Kun 6–8% av alle kuer eller feite okser kommer gjennom nåløyet og blir klassifisert som godt nok marmorert.
Dry Aged Entrecôte 250g, Norsk Rødt Fe - Trøndelag, Norge
525,-
Marmorering 8/12 Mørhet 8/12 Smaksintensitet 11/12 Tørrmodnet kvalitetskjøtt som har ligget i vårt eget dry aged skap i ca. 4 uker.
(kun tilgjengelig når mørningsprosessen er ferdig)
Entrecôte 500g Greater Omaha, Black Angus – Nebraska, USA
1150,-
Marmorering 10/12 Mørhet 10/12 Smaksintensitet 10/12 Entrecôte fra Nebraska i USA. Kuene er foret på mais. Kjøttet har en helt nydelig kjøttsmak og mør tekstur.
Cote de Boeuf ca 1kg Greater Omaha, Black Angus – Nebraska, USA
1850,-
Marmorering 10/12 Mørhet 10/12 Smaksintensitet 11/12 ca. 1kg med bein fra Nebraska i USA. Kjøtt grillet på bein gir en helt utrolig deilig smak. Kuene er foret på mais og kun tre av hundre kuer får betegnelsen USDA-prime ribeye. Kjøttet har en helt nydelig kjøttsmak og mør tekstur
FISK
Juletorsk
525,-
Ovnsbakt torsk med sellerirotpuré tilsmakt med trøffel, saltbakte rødbeter, smørstekt brokkolini, honningglasert gulrøtter med poppet byggryn, kremet hummersaus og røsti potet a la Steak.
(H,M,E,F,SK,SL,SV)
Japansk Wagyu A5
Japansk Wagyu A5 er verden over regnet som det beste storfe kjøttet man kan spise! Det spesielle med den japanske Wagyu storfe rasen er at den har en stor andel av intramuskulært fett (marmorering) og dette fettet er i tillegg hovedsakelig bestående av det sunne flerumettede fettet. Kjøttet er ekstremt mørt og smelter i munnen!
Wagyu betyr rett og slett japansk biff og har verdens strengeste klassifisering system med 15 nivåer hvor laveste nivået er C1 og det høyeste A5.
Den meste kjente regionen for dette kjøttet er Kobe.
Japansk Wagyu A5 entrecôte 8,-/g
Marmorering 12/12 Mørhet 12/12 Smaksintensitet 10/12Blir servert med Læsø salt og soya-hasselnøtt saus.
(SO,N)
VALG AV TILBEHØR
Vi anbefaler 1 saus, 1–2 grønt og 1 poter pr person
GRØNT
Champignon
65,-
Stekte mini champignoner med chimichurri, revet gruyère og potetsticks.
(M)
Konfitert Gulrot
65,-
Med chevrekrem, hot honey & poppet byggryn.
(M,H)
Brokkolini
70,-
Smørstekt brokkolini med ristet pinjekjerner og revet Gruyère.
(M,N)
Cherry tomater
70,-
Vendt i bringebærvinaigrette, toppet med pesto, pisket ricotta, syltet delikatesseløk og balsamicoglaze.
(M,N,SV)
Sellerirotpuré med trøffelsmak
55
Karamellisert sellerirotpuré tilsmakt med trøffelolje.
(M,SL)
SAUS & SMØR
Whiskeysaus
65,-
(M)
Cognac peppersaus
70,-
(M,SO,SV)
Bearnaisesaus
70,-
(M,E,SV)
Chimichurri
55,-
(SV)
Rødvinsaus
65,-
(SO,SV)
Hvitløksmør
50,-
(M)
Kremet soppsaus
65,-
(SO,M,SL)
Café de Paris smør
50,-
(M,SV).
POTETER
Fløtegratinert poteter
125,-
(M)
Kullgrillet urtepoteter
89,-
Røstipotet a la Steak
89,-
Toppet med Gruyèrekrem og revet Gruyèreost.
(E,M,SV)
Søtpotet fries
95,-
Pommes frites
89,-
Parmesan & trøffel fries
115,-
(M,E,SV)